Млад доминикански пчелар е снимен како пренесува колонија пчели на необичен начин. Имено, целосно опуштено, младиот човек одеше по улицата додека илјадници инсекти му ја покриваа раката.

Тој објасни дека нема да го повредат бидејќи го следат оревот што го држел во раката.

Како што рече, тој ги префрлил во кутиите, а на прашањето дали се плаши дека ќе го боцнат, тој вели: „Тие нема да ме повредат, тие го знаат нивниот сопственик. Тие се таму каде што е нивната мајка – јас ја држам кај мене во рака”

И, додека сè изгледа застрашувачки, пчелите бараат само нов дом на овој начин, а бидејќи кралицата не се чувствува загрозена, ниту колонијата не се чувствува така, пренесува Дејли меил.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *