ИКЕА освен по своите уникатни парчиња мебел, позната е и по тоа што во последниве две години на нејзино чело стои одличен директор.

Главен извршен директор на култната шведска компанија за мебел ИКЕА е Џеспер Бродин. Тој на својот профил на LinkedIn објави фотографија на која се гледа како облечен во кујнска престилка подготвува оброци во кујната на Икеа.

Секоја година, сакам да бидам сигурен дека ќе одвојам време за неколку дена да работам во нашите кујни. Многу ми е значајно да ја согледам реалноста на нашите вработени и клиенти што е од голема важност за нас како компанија, стои во напишаното.

Самиот Џеспер Бродин има работено како мијач на садови во еден ресторан во Гетеборг, Шведска. Тој е дел од ИКЕА повеќе од 16 години, а во компанијата има започнато како Бизнис менаџер во одделот за храна.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *