Овие 10 правила ќе ве инспирираат да размислите за својот живот и да го подобрите, но и да живеете поспокојно.

1. Бидете толерантни кон оние кои не се на истиот пат со вашиот. Незнаењето, лутењето и љубомората се само дел од изгубените души. Тие не се за вас. 2. Пронајдете се себеси. Не дозволувајте другите да управуваат со вашиот пат. Тоа е само ваш пат. 3. Бидете обзирни кон гостите во вашата куќа. Послужете им најдобра храна, понудете им најдобар кревет, бидете чесни и праведни кон нив. 4. Не земајте ништо што е ваше, од никаде. Не сте го заслужиле, ниту пак добиле тоа.

5. Станете со сонцето и помолете се. Молете се сами и често. Најдете мир во тоа. 6. Почитувајте го мислењето на другите, нивните желби и зборови. Никогаш не ги прекинувајте додека зборуваат, не замерувајте и не ги навредувајте. 7. Сите луѓе грешат. Секоја грешка може да биде простена. 8. Негативните мисли создаваат болест на умот, духот и телото. Вежбајте оптимизам. 9. Децата се иднината. Всадете љубов во нивните срца, водете ги со мудрост и учете ги за животот. 10. Секогаш бидете искрени.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *