Овие километарски гужви не се бидејќи се делат бесплатно леб и храна, туку да се извади тест за да можат да одат на годишен одмор!

Пред Институтот Торлак во Белград со денови се формираат километарски колони со луѓе кои чекаат за да бидат тестирани за вирусот на корона. Уште поголеми гужви се направија по одлуката на Црна Гора да ги отвори своите граници.

Првиот во редот вели дека дошол синоќа во 20 часот да го заземе своето место, а работното време на институтот почнува во 8 часот наутро. Поради сознанието дека чекањето ќе трае, многу луѓе донеле столови, чадори, шишиња со вода.

VOCENAR.COM

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *