Дино Мерлин по повеќе од 6 години ја објавува темата со наслов „Ми“ („Ние“), од претстојниот нов албум, 12 по ред после „Хотел Национал“ од 2014 година.

– „Ми“ е песна за нас во светот кој се менува и нас кои се менуваме заедно со светот, го сакале тоа или не. Дали тоа ќе биде промена на подобро не зависи само од светот, туку и од нас, рекол Дино и додал: – Во ова време на пандемија уште еднаш гледаме како сме упатени едни на други, како зависиме едни од други, како сме заедно во ова и како само заедно можеме да ја преживееме ова неволја која ни се случи и како повеќе од кога и да било би требало да сме „НИЕ“.

Планот бил песната да излезе во пролетта оваа година, но заради пандемијата се било одложено за некои подобри времиња.

– Со оглед на тоа дека подобрите времиња бавно доаѓаат, животот оди понатаму, а пандемијата, се чини, нема намера брзо да замине, животот и „ние“ мораме понатаму. Животот не не чека нас, па ниту

„Ние“ нема да го чекаме, туку треба да живееме и работиме, рекол Дино и додал дека една од пораките на песната е дека не смееме да го губиме оптимизмот, вербата и надежта иако времето не е најсреќно, како и дека треба да си покажеме дека од лошите времиња можеме да излеземе како подобри и поблагородни луѓе.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *