Многу пати досега сме ја слушнале изреката дека децата се најневините суштества и дека ти не знаат за зло, сакаат само безусловно да помогнат. Можеби тие се мали и сеуште не го запознале светот но сепак начинот на кој размислуваат ни дава надеж дека можеби сепак светот го оставаме на некој подобар од нас, а оваа приказна на еден доктор е доказ за тоа. Прочитајте го неговиот исказ во продолжение:

„Денеска оперирав едно мало девојче. Итно ѝ требаше крв од крвната група 0. Таква немавме во болницата, но нејзиниот брат близнак ја имаше токму таа крвна група. Поразговарав со него и му објаснив дека се работи за живот или с*рт. Тој седеше мирно неколку мигови, а потоа се поздрави со родителите.

Не сфатив што се случува се додека не зедовме крв од него. Тогаш тој ме праша: „Кога ќе ум*ам?“ Мислел дека го дава животот за својата сестра.
Фала богу, денес и двајцата се живи и здрави“, вели докторот.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *