Трифун Костовски обвинува дека не политичките партии туку поединци владеат со државата. Смета дека не држи обвинението против него и три други лица меѓу кои и неговиот син за предизвикување стечај на банка и за перење пари .

ВО МОМЕНТОТ НА ЗАТВОРАЊЕТО НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА НА КОНТО ИМАШЕ 27 МИЛИОНИ ЕВРА. АКО СУМ ИМАЛ НАМЕРА ДА ПЕРАМ ПАРИ ИМАШЕ ИЛЈАДА НАЧИНИ КАКО МОЖЕВ ТИЕ ПАРИ ДА ГИ ИЗВАДАМ. НИТУ СУМ СОНУВАЛ ДЕКА ЌЕ МИ ЈА НОСАТ БАНКАТА ВО СТЕЧАЈ. НЕ МОЖАТ ДА МЕ ЗАЌУТАТ, СЕ МОЖЕ ДА МИ ЗЕМАТ, СЕ МОЖЕ ДА МИ ЗЕМАТ И ЖИВОТ (А СТРАВУВАТЕ И ОД ЗАТВОРСКА КАЗНА) – УШТЕ УТРЕ ЌЕ ИДАМ НЕМА ПРОБЛЕМ. АКО СУМ ВИНОВЕМНН НЕ СЕ ПЛАШАМ ДА ВИ КАЖАМ ИМАМ ТОЛКУ МАШКОСТ ВО СЕБЕ ДА СЕ СООЧАМ СО СИТЕ ПРОБЛЕМИ, НЕ СУМ КУКАВИЦА ДА БЕГАМ, РЕЧЕ КОСТОВСКИ.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *