– Се оженив за 18 годишна девојка, која забремени од мене. Што ќе кажете, докторе? Докторот се замислил за момент и одговорил:

– Ќе ви кажам нешто. Имам еден познаник, кој е голем ловец, но еден ден брзајќи наместо пушката го зел својот чадор.

Се случило баш тогаш да сретне огромна мечка. Тој го подигнал чадорот го насочил го кон ѕверот и ја притиснал рачката. И погодете што се случило. Мечката паднала мртва. – Невозможно – рекол старецот. – Сигурно ја застрелал некој друг.

– Токму тоа сакам да ви го кажам и јас – одговорил докторот.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *